Circuit romantic in Italia - martie 2025
De la 629 €

Circuit romantic in Italia - martie 2025

Escapadă cu trenul
Creat: luni, 21 octombrie 2024
Ref ID: 14456845
Tarif/ persoană De la
629 €
Bazat pe 2 adulți
1.257 €
Pretul total
Creat: luni, 21 octombrie 2024
Destinații: Veneția, Verona, Florența, Roma

Itinerarul tău pe zile

03 mar.
Transport de la Iasi la Veneția
Plecare
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43669
19:25 - Iasi, Iasi (IAS)
20:45 - Venice, Venezia Tessera (VCE)
2h 20m Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43669
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
03 mar.
1. Veneția
Ai cazare aici
Despre destinație: Poate că niciun oraș nu este la fel de fabulos ca Veneția, o metropolă construită pe piloni, un labirint așezat peste o lagună. Veneția a fost numită salonul Europei, și într-adevăr, timp de secole, orașul a fost un sanctuar pentru idei și idealisti, o răscruce a lumilor bizantine și romane. Astăzi, Veneția este un alt tip de salon. Vizitatorii bogați se cățără în gondole pentru a se uita la palatele bizantine în timp ce sunt serenadați de acordeoniști și apreciatorii de artă stau pe vârfuri pentru a zări capodoperele Renascentiste. Niciun monument nu este la fel de memorabil ca orașul însuși, așa că folosește principalele atracții doar ca o scuză pentru a te rătăci. Veneția se învârte în jurul pieței San Marco. Cel mai bun aspect al Bazilicii acoperite de mozaicuri San Marco este Pala D’Oro, un basorelief bizantin strălucitor de aur. Torre dell’Orologio, la stânga San Marco, este un turn al ceasului frumos împodobit. Pentru iubitorii de cultură, verificați Accademia pentru cele mai bune picturi venețiene. Unii spun că Veneția turistică este într-adevăr Veneția, dar există și alte Veneții. Pentru a le găsi, rătăciți-vă departe de principalele atracții și în cartierele rezidențiale mai liniștite, nu veți fi dezamăgiți, acest labirint de piatră și culoare emană farmec din fiecare cărămidă.
Mai multe informații
05 mar.
Transport de la Veneția la Verona
Trenitalia - 7T9718
09:00 - Venice, Mestre Rail station
10:00 - Verona Porta Nuova
1h 0m Non-stop Tarif: Standard (Non Flex)
Clasa de cabină: STANDARD
05 mar.
2. Verona
Ai cazare aici
Despre destinație: Situat printre nesfârșitele podgorii și păduri de chiparoși, acest amestec de ruine romane, palazzo-uri roz și morminte fantastice are o frumusețe romantică care este greu de supraevaluat. Shakespeare a plasat aici Romeo și Julieta, și probabil ar fi amuzat să știe că iubiții săi imaginari au devenit cea mai populară atracție turistică din Verona. Cu toate acestea, Verona are mai mult de oferit decât doar Romeo și Julieta. În centrul Veronei, piața Brà, se află aproape perfect conservata Arena Romană. Sus pe via Mazzini de la Arena este piazza delle Erbe, unde se vând gadgeturi kitsch în mijlocul palatului renascentist al foștilor negustori veronezi și are o atmosferă animată cu cafenele drăguțe și restaurante strălucitoare. Printr-un arc pe dreapta se află piazza dei Signori și Mormintele Scaligerilor, resturile gotice ciudate ale lui della Scalla, tiranii medievali ai Veronei. Statuia ecvestră a lui Cangrande I, șeful clanului Scalla, este o glorificare a puterii brute și poate fi vizitată la muzeul Castelvecchio. Dar dacă ești un romantic incurabil, la numărul 23 pe via Cappello vei găsi casa Julietei, unde îndrăgostiții își scriu speranțele pe ziduri. Casa în care Romeo obișnuia să locuiască este acum un bar. Acest oraș antic emană istorie din fiecare cărămidă și merită cu siguranță o vizită.
Mai multe informații
07 mar.
Transport de la Verona la Florența
Italo NTV - italo8953
08:22 - Verona Porta Nuova
09:54 - Firenze Santa Maria Novella
1h 32m Non-stop Tarif: Standard (Semi Flex)
Clasa de cabină: STANDARD
07 mar.
3. Florența
Ai cazare aici
Despre destinație: Florența este la fel de vitală și frumoasă astăzi ca atunci când negustorii săi de lână și mătase și bancherii au revoluționat economia Toscanei din secolul al XIII-lea, iar arta lui Dante și Michelangelo a uimit lumea. Florența a fost centrul Renașterii italiene. Fructele renașterii orașului sunt încă evidente în nenumăratele sale muzee, biserici și palazzo-uri. Cu centrul său istoric clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Duomo, catedrala elegantă și frumoasă, domină orașul și este un punct de referință inconfundabil în plimbările tale. Râul Arno, care taie cea mai veche parte a orașului, este încoronat cu podul Ponte Vecchio, înșirat cu magazine și susținut de piloni. Datând din secolul al XIV-lea, este singurul pod care a supraviețuit atacurilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Să stai pe malul râului noaptea, când orașul este iluminat de o mulțime de luminițe scânteietoare, este de neuitat. Dar mai mult decât pietre și vopsea a rămas din incomparabilul patrimoniu al Florenței, spiritul indomabil al orașului a supraviețuit de asemenea secolelor, asigurând vieții florentine de astăzi vivacitatea și sofisticarea.
Mai multe informații
10 mar.
Transport de la Florența la Roma
Italo NTV - italo8903
09:28 - Firenze Santa Maria Novella
10:54 - Roma Tiburtina
1h 26m Non-stop
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Economy Smart
10 mar.
4. Roma
Ai cazare aici
Despre destinație:

Descoperă fascinanta combinație dintre trecut și prezent în Roma, unde istoria și modernitatea se împletesc într-un dans continuu. Indiferent dacă explorezi pentru 3 zile, 3 săptămâni sau chiar 3 luni, pregătește-te: ești în fața celui mai impresionant muzeu în aer liber din lume! Roma, orașul etern, are o bogată istorie care își lasă amprenta în fiecare colț de stradă. Roma reprezintă un veritabil tezaur al experiențelor de neuitat. De la grandiosul Vatican, Fontana di Trevi și Piața Sfântul Petru, până la atmosfera vibrantă de pe Scările Spaniole și măreția Colosseum-ului, fiecare pas te va purta într-o călătorie memorabilă prin patrimoniul cultural remarcabil al orașului.


Unul dintre cele mai fotogenice orașe ale lumii, Roma te așteaptă cu brațele deschise să îți surprindă simțurile. Fie că alegi să explorezi atracțiile sale, să te relaxezi în cafenelele pitorești sau să trăiești din plin senzațiile bucătăriei italienești, planifică-ți o ședere de cel puțin 5 zile pentru a absorbi pe îndelete esența orașului. Descoperă arta, cultura și ospitalitatea romană, transformându-ți vacanța într-o aventură de neuitat.

Mai multe informații
13 mar.
Transport de la Roma la Iasi
Retur
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43676
17:25 - Roma, Ciampino (CIA)
20:40 - Iasi, Iasi (IAS)
2h 15m Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43676
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
Tarif/ persoană De la
629 €
Bazat pe 2 adulți
1.257 €
Pretul total
Personalizează
Rezervă acum
Rezumatul călătoriei
2 Adulți
Nopţi 10
Această vacanță include
Destinații 4
Zboruri 5
Hoteluri 4

Recomandările specialiștilor noștri

Ți-am pregătit itinerare irezistibile pentru destinațiile în trend pentru a-ți simplifica alegerea. Care dintre ele te atrage cel mai mult?

Vezi mai multe vacanțe
Contactează-ne