Circuit gastronomic si cultural Polonia, august 2025
De la 995 €

Circuit gastronomic si cultural Polonia, august 2025

Pachet de vacanță
Creat: marți, 22 octombrie 2024
Ref ID: 14509777
Tarif/ persoană De la
995 €
Bazat pe 2 adulți
1.990 €
Pretul total
Creat: marți, 22 octombrie 2024
Destinații: Varșovia, Gdansk, Torun, Wroclaw, Auschwitz, Cracovia

Itinerarul tău pe zile

07 aug.
Transport de la București la Varșovia
Plecare
LOT Polish Airlines
LOT Polish Airlines LOT Polish Airlines - LO642
14:35 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
15:25 - Warsaw, Warsaw Okecie (WAW)
1h 50m 0 PC Non-stop
Transport:  LO642
Clasa de cabină: Economy
07 aug.
1. Varșovia
Ai cazare aici
Despre destinație: Imaginea Varșoviei ca o junglă de beton gri, un pustiu de case din era sovietică, nu corespunde cu realitatea ultimilor 15 ani ai acestui oraș vibrant. Această metropolă are mult mai multe de oferit, multe lucruri de vizitat, o scenă culturală impresionantă și o viață de noapte animată. Varșovia privește înainte, lăsându-și trecutul sovietic acolo unde îi este locul. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, 85% din oraș era în ruine și a trebuit să treacă printr-o reconstrucție majoră. Reconstrucția reușită a primit recunoaștere în 1980, când UNESCO a declarat Vechiul Oraș al Varșoviei Patrimoniu Mondial. Situat în provincia Mazowieckie, în centrul-estul Poloniei, orașul este împărțit în mod inegal de râul Vistula. Cele mai multe atracții turistice se află pe malul stâng al râului, în timp ce pe malul drept avem districtul elegant și în plină ascensiune al Pragăi. Epicentrul Varșoviei pentru vizitatori este așa-numita Rută Regală (Trakt Królewski), care se întinde de la nord la sud, de la Orașul Nou și Vechi, trecând pe lângă magazinele elegante Nowy Swiat, palatele care au supraviețuit războiului și grădinile regale Lazienki Park, înainte de a ajunge la Palatul Wilanów, la sud de centrul orașului. Orașul are, de asemenea, multe spații verzi cu parcuri luxuriante pe malul lacului, unde bărcile cu vâsle navighează în timpul zilelor însorite de vară și unde vizitatorii pot găsi multe cafenele în aer liber. În parcuri, se țin și concerte gratuite de muzică clasică, cu audiențe mari, o scenă care este departe de imaginile sumbre ale Varșoviei din era comunistă. Astăzi, orașul oferă o viață de noapte uimitoare, tinerii localnici se îmbracă elegant pentru a merge la barurile cool și cluburile groovy din oraș. Este cu siguranță un oraș care vibrează de îndată ce soarele apune. Deși unii oameni susțin că Cracovia are frumusețea, Varșovia are cultura, energia și acțiunea.
Mai multe informații
07 aug.
Închiriere masină
Skoda Fabia
Warsaw Okecie
Warsaw Chopin Airport
16:30 - 7 aug. 2025
Krakow
Krakow downtown
16:00 - 14 aug. 2025
Driver age

Minimum 18, Maximum 99

Politică combustibil

Plin spre plin

Condiții generale de plată
Prepayment: Full rental price due at time of reservation. At pick-up a valid credit card in main driver's name is required as a guarantee. Prepaid or debit cards, such as Maestro, Visa electron, Visa Premier or Carte Bleue are not accepted.
Depozit aplicabil acestei rezervări
Upon collection of the car a security deposit will be blocked on the driver’s credit card. This deposit is determined by supplier considering your selected car category. Please be informed that the value of one tank of fuel and possible traffic fines can be additionally blocked on your credit card. It is recommended to present a credit card with chip, pin code and embossed numbers.Estimated deposit amount:: EUR 800,00
Theft protection
with excess up to 800 EUR
Collision damage waiver
with excess up to 800 EUR
Pickup

Warsaw Chopin Airport - Telephone:

Żwirki i Wigury 1

Program: 08:00 - 23:59
Pickup instructions Office located at the left side of lobby of Courtyard by Marriott Warsaw Airport Hotel,  in front of the departures terminal. Please contact us, if any assistance is needed: (+) 48 666 402 047 Dropoff instructions To be informed during rental procedure.
Dropoff

Krakow downtown - Telephone

ul. Pawia 5

Program: 08:00 - 20:00
Pickup instructions Meet&Greet service;  Mandatory call from client to the office - at least 45 minutes before arrival. Dropoff instructions To be informed during rental procedure.
08 aug.
Bilete activități
Warsaw Food Tasting Tour with Delicious Poland
Warsaw Food Tasting Tour with Delicious Poland
2 Bilete ( Adulţi de la 18 la 100 ani: 2 )
2 ore și 30 minute 17:00 Warsaw Food Tasting Tour with Delicious Poland
Vezi detalii
Transport de la Varșovia la Gdansk
Niciun mijloc de transport selectat
09 aug.
2. Gdansk
Ai cazare aici
Despre destinație: Situat pe Golful Gdansk și pe coasta sudică a Mării Baltice, Gdansk este un frumos oraș portuar cu o istorie lungă. Este un mare centru al vieții economice, științei, culturii și o destinație turistică populară. Ca oraș portuar și partener major în Liga Hanseatică, Gdansk a fost întotdeauna în contact cu țările străine. Astăzi, Gdansk este capitala provinciei Pomerania și un important centru administrativ. După al doilea război mondial, Gdansk a fost în mare parte în ruine, dar clădirile au suferit restaurări extraordinare, pare imposibil să distingi care fațade sunt originale și care au fost restaurate. Piața centrală a Gdanskului, Dlugi Targ, este centrul orașului. Dwor Artusa, chiar în fața Fântânii lui Neptun, a servit ca sediu al Ligii Hanseatice; fațada sa originală din secolul al XVI-lea domină piața și astăzi este o filială a Muzeului Istoric al Orașului Gdansk. Gdansk este casa celei mai mari biserici gotice din Polonia: Basilica Sfânta Maria. Dominând orizontul Gdanskului de la finalizarea sa în 1502, Sfânta Maria a devenit unul dintre simbolurile iconice ale orașului. Urcă în clopotniță pentru o panoramă a orașului. O călătorie în turnul Primăriei include o serie de fotografii ale Gdanskului după război. Ul Mariacka, în spatele Catedralei Mariacki, este poate cea mai frumoasă stradă din Gdansk, cu o arhitectură hanseatică excepțională. Dacă vrei să iei o pauză de la agitația orașului mare și să te relaxezi puțin, mergi la Parcul Brzezno. Acest mic parc al orașului este situat pe coastă, lângă Nowy Port. Și dacă este însorit, mergi pe plaja Stogi, cea mai bună a orașului. Plaja Stogi este mare, are nisip destul de curat și fin, salvamari și mai multe standuri de mâncare și baruri. Străzile istorice fermecătoare ale vechiului oraș, multe muzee și accesul excelent la populara coastă a Mării Baltice fac din Gdansk o destinație plină de energie, cu multe modalități de a te distra.
Mai multe informații
10 aug.
Bilete activități
Gdansk Food and Sightseeing Tour with Bart
Gdansk Food and Sightseeing Tour with Bart
2 Bilete ( Adulţi de la 14 la 100 ani: 2 )
3 ore 17:00 Gdansk Food and Sightseeing Tour with Bart
Vezi detalii
Transport de la Gdansk la Torun
Niciun mijloc de transport selectat
11 aug.
3. Torun
Ai cazare aici
Despre destinație: Torun este unul dintre cele mai vechi orașe din Polonia, fondat în secolul al 13-lea. Orașul Vechi gotic este faimos pentru impunătoarea sa Primărie situată pe Rynek Staromiejski (Piața Orașului Vechi) cu turnul său distinctiv pătrat. Lângă intrarea în Primărie se află un monument dedicat celui mai faimos cetățean al Torunului, astronomul Nicolaus Copernicus, care s-a născut aici în 1473. Orașul are aproximativ 210.000 de locuitori și este unul dintre cele două centre administrative ale Voievodatului Kujawsko-Pomorskie.
Mai multe informații
Transport de la Torun la Wroclaw
Niciun mijloc de transport selectat
12 aug.
4. Wroclaw
Ai cazare aici
Despre destinație: Wroclaw, este situat în Silezia de Nord, pe râul Odra, fiind al patrulea cel mai mare oraș din Polonia. Este o metropolă europeană unică, care a absorbit influențe boeme, austriece și prusace, orașul afișând multe stiluri artistice. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 75% din clădiri au fost distruse, dar reconstrucția a început imediat după război, încercând să păstreze stilul original al clădirilor. Rynek, sau Piața Centrală, este punctul central al arhitecturii din Wroclaw. Rynek se mândrește nu doar cu unul, ci cu două Primării. Noua Primărie și cea mult mai veche originală. Noua Primărie domină partea de vest a pieței și este sediul consiliului municipal și al Primarului din Wroclaw, dar cea mai interesantă este cea mai veche. Cunoscută pur și simplu ca 'Primăria', este cel mai iconic reper al orașului. Arhitectura flamboaiantă a exteriorului este suficientă pentru a mulțumi majoritatea oamenilor, dar este de asemenea posibil să vizitați Muzeul de Artă a Orașului și interioarele sale gotice uimitoare. În colțul de nord-vest al Rynek se află biserica Sfânta Elisabeta din secolul al XIV-lea, cu turnul său de 83 de metri. Cele două case mici din colț, conectate printr-o poartă, sunt cunoscute sub numele de Hansel și Gretel. Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, construită în secolul al XIII-lea, este cea mai mare biserică din oraș. Are trei capele diferite cu trei stiluri diferite: baroc, gotic și vienez. Există un lift până în vârf, de unde vizitatorii vor avea o priveliște bună asupra râului și orașului. Acest oraș plăcut de pe Odra oferă muzee bune, clădiri istorice, săli de concerte, teatre, parcuri și peste 120 de canale, plus o piață centrală pitorească și un grup memorabil de biserici pe malul râului.
Mai multe informații
Transport de la Wroclaw la Auschwitz
Niciun mijloc de transport selectat
13 aug.
5. Auschwitz
Stop
Despre destinație: modestul oraș de provincie Oswiecim este mai bun cunoscut sub numele său german „Auschwitz” și a fost martor la un rău enorm cauzat de omenire. Aproximativ 1,5 milioane de oameni au murit în cel mai mare Lagărul de exterminare german al lumii a doua Război. O expunere înfiorătoare în fosta tabără îi face pe vizitatori să-și regândească valorile umane de bază, precum umanitatea și demnitatea.
Mai multe informații
13 aug.
Bilete activități
Auschwitz-Birkenau: Entry Ticket with Guided Tour
Auschwitz-Birkenau: Entry Ticket with Guided Tour
2 Bilete ( Adulţi de la 27 la 100 ani: 2 )
De la 3 la 4 ore 14:00 Regular English Tour
Vezi detalii
Transport de la Auschwitz la Cracovia
Niciun mijloc de transport selectat
13 aug.
6. Cracovia
Ai cazare aici
Despre destinație: Krakow este frumos, un bijuterie printre orașele europene. Oamenii au trăit și au construit aici încă din secolul al IX-lea. Districtul istoric al Orașului Vechi din inima Krakowului este de fapt orașul medieval stabilit în 1257. Krakow rămâne capitala arhitecturală de necontestat a Poloniei și adăpostește una dintre cele mai vechi universități din Europa. Numeroasele parcuri și Planty, centura verde a orașului care înconjoară centrul orașului, fac din Krakow un oraș minunat de vizitat. Întregul stare miasto, orașul vechi al Krakowului, este adorabil, fiecare stradă merită o plimbare lentă. În centrul său se află Rynek Glowny, una dintre cele mai frumoase piețe de piață din Europa. Kosciol Mariacki din colțul său de nord-est, este o catedrală bogat decorată, cu un altar sculptat vechi de 500 de ani. Diagonal peste piață se află singurul turn al primăriei care a fost cruțat când restul clădirii a fost demolat în 1820. Așezat pe râul Wista, se află Castelul Wawel, cea mai bună piesă supraviețuitoare de arhitectură renascentistă din Polonia. Castelul a fost sediul regal al Poloniei și este principala atracție turistică a orașului. Terenurile constau din palat, o catedrală uriașă și o grădină mare. Catedrala Regală domină complexul Wawel. A fost locul de încoronare și locul de înmormântare al aproape tuturor monarhilor Poloniei. Construit în secolul al XI-lea în stil romanic, turnul său oferă o vedere splendidă asupra Krakowului. Frumusețea arhitecturii sale vechi, atmosfera de mare cultură, artă și literatură, farmecul numeroaselor sale cafenele, baruri și puburi, întotdeauna pline de localnici și turiști, fac din acest oraș una dintre cele mai bune destinații turistice din lume.
Mai multe informații
15 aug.
Bilete activități
Krakow to Zakopane and Thermal Hot Bath Day Trip with Transfer
Krakow to Zakopane and Thermal Hot Bath Day Trip with Transfer
2 Bilete ( Adulţi de la 18 la 61 ani: 2 )
De la 11 la 12 ore 09:00 Zakopane Tour with Hot Bath Pools and Hotel Pickup
Vezi detalii
16 aug.
Transport de la Cracovia la București
Retur
Wizz Air
Wizz Air Wizz Air - W62057
06:10 - Krakow, John Paul II - Balice (KRK)
08:40 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
1h 30m 0 PC Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W62057
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
Tarif/ persoană De la
995 €
Bazat pe 2 adulți
1.990 €
Pretul total
Personalizează
Rezervă acum
Rezumatul călătoriei
2 Adulți
Nopţi 9
Această vacanță include
Destinații 6
Zboruri 2
Hoteluri 5
Masini 1
Activităţi 4

Recomandările specialiștilor noștri

Ți-am pregătit itinerare irezistibile pentru destinațiile în trend pentru a-ți simplifica alegerea. Care dintre ele te atrage cel mai mult?

Vezi mai multe vacanțe
Contactează-ne