Roma, Florenta & Bologna - Escapada cu trenul - octombrie
De la 764 €

Roma, Florenta & Bologna - Escapada cu trenul - octombrie

Pachet de vacanță
Creat: miercuri, 28 august 2024
Ref ID: 11979472
Tarif/ persoană De la
764 €
Bazat pe 2 adulți
Creat: miercuri, 28 august 2024
Destinații: Roma, Florența, Bologna

Itinerarul tău pe zile

07 oct.
Transport de la București la Roma
Plecare
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43145
19:40 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
21:00 - Roma, Fiumicino Airport (FCO)
2h 20m Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43145
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
07 oct.
1. Roma
Ai cazare aici
Despre destinație:

Descoperă fascinanta combinație dintre trecut și prezent în Roma, unde istoria și modernitatea se împletesc într-un dans continuu. Indiferent dacă explorezi pentru 3 zile, 3 săptămâni sau chiar 3 luni, pregătește-te: ești în fața celui mai impresionant muzeu în aer liber din lume! Roma, orașul etern, are o bogată istorie care își lasă amprenta în fiecare colț de stradă. Roma reprezintă un veritabil tezaur al experiențelor de neuitat. De la grandiosul Vatican, Fontana di Trevi și Piața Sfântul Petru, până la atmosfera vibrantă de pe Scările Spaniole și măreția Colosseum-ului, fiecare pas te va purta într-o călătorie memorabilă prin patrimoniul cultural remarcabil al orașului.


Unul dintre cele mai fotogenice orașe ale lumii, Roma te așteaptă cu brațele deschise să îți surprindă simțurile. Fie că alegi să explorezi atracțiile sale, să te relaxezi în cafenelele pitorești sau să trăiești din plin senzațiile bucătăriei italienești, planifică-ți o ședere de cel puțin 5 zile pentru a absorbi pe îndelete esența orașului. Descoperă arta, cultura și ospitalitatea romană, transformându-ți vacanța într-o aventură de neuitat.

Mai multe informații
07 oct.
Transfer
Transfer de la Fiumicino Airport (FCO) la Hotel Caravel

Shuttle

Standard Shared Standard Shuttle (Bus)
10 oct.
Transport de la Roma la Florența
Trenitalia - 7T8556
16:20 - Roma Termini
17:42 - Florence, Firenze Campo Di Marte Railway Stn
1h 22m Non-stop Tarif: Standard (Non Flex)
Clasa de cabină: STANDARD
10 oct.
2. Florența
Ai cazare aici
Despre destinație: Florența este la fel de vitală și frumoasă astăzi ca atunci când negustorii săi de lână și mătase și bancherii au revoluționat economia Toscanei din secolul al XIII-lea, iar arta lui Dante și Michelangelo a uimit lumea. Florența a fost centrul Renașterii italiene. Fructele renașterii orașului sunt încă evidente în nenumăratele sale muzee, biserici și palazzo-uri. Cu centrul său istoric clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Duomo, catedrala elegantă și frumoasă, domină orașul și este un punct de referință inconfundabil în plimbările tale. Râul Arno, care taie cea mai veche parte a orașului, este încoronat cu podul Ponte Vecchio, înșirat cu magazine și susținut de piloni. Datând din secolul al XIV-lea, este singurul pod care a supraviețuit atacurilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Să stai pe malul râului noaptea, când orașul este iluminat de o mulțime de luminițe scânteietoare, este de neuitat. Dar mai mult decât pietre și vopsea a rămas din incomparabilul patrimoniu al Florenței, spiritul indomabil al orașului a supraviețuit de asemenea secolelor, asigurând vieții florentine de astăzi vivacitatea și sofisticarea.
Mai multe informații
13 oct.
Transport de la Florența la Bologna
Italo NTV - italo9908
08:25 - Firenze Santa Maria Novella
09:03 - Bologna, Bologna Centrale
38m Non-stop Tarif: Standard (Semi Flex)
Clasa de cabină: STANDARD
13 oct.
3. Bologna
Ai cazare aici
Despre destinație: Oamenii s-au străduit de-a lungul anilor să inventeze porecle pentru minunata Bologna: la Dotta, cea învățată, pentru că este casa celei mai vechi universități din Europa, o instituție care încă atrage mii de studenți; la Grassa, cea grasă, pentru că este un miracol gastronomic cu mai multe și mai bune restaurante decât multe capitale ale lumii; în sfârșit, Bologna Rossa, datorită politicii sale de stânga. Plimbați-vă printre milele nesfârșite de porticuri care împodobesc clădirile arse-portocalii și prindeți energia care zumzăie liniștit pe străzi. Verificați galeriile elegante de pe vie dell'Indipendenza și via Ugo Bassi. La piazza Nettuno și Maggiore, mulțimile se adună sub coloanele corintice ale Palazzo del Podestà, mutându-se după-amiaza cu umbra pe treptele Bazilicii San Petronio, o structură gotică uriașă cu o intrare spectaculoasă. În fântâna din exterior, Neptunul de bronz și Adepții săi se stropesc veseli. Cele două turnuri la vest de piazza di Porta Ravegnana sunt considerate simbolul orașului. Puteți urca pe cel mai înalt dintre cele două pentru o priveliște minunată asupra Bolognei și a văii Po. Capitala regiunii Emilia-Romagna este bogată în istorie, artă, cultură, gastronomie și muzică și este adesea trecută cu vederea în favoarea celor mai cunoscute puncte de atracție turistică din apropiere, dar este cu atât mai atrăgătoare pentru asta.
Mai multe informații
15 oct.
Transfer
Transfer de la NH Bologna Villanova la Bologna Airport (BLQ)

Privat

Luxury Black High end cars with top-rated drivers (Mașină cu șofer)
15 oct.
Transport de la Bologna la București
Retur
WizzAir
WizzAir WizzAir - W43140
17:05 - Bologna, Bologna Airport (BLQ)
20:05 - Bucharest, Henri Coanda (OTP)
2h 0m Non-stop Tarif: Basic
Transport:  W43140
Clasa de cabină: Economy
Clasa tarifara: Basic
Tarif/ persoană De la
764 €
Bazat pe 2 adulți
Personalizează
Rezervă acum
Rezumatul călătoriei
2 Adulți
Nopţi 8
Această vacanță include
Destinații 3
Zboruri 4
Hoteluri 3
Transferuri 2

Recomandările specialiștilor noștri

Ți-am pregătit itinerare irezistibile pentru destinațiile în trend pentru a-ți simplifica alegerea. Care dintre ele te atrage cel mai mult?

Mai multe recomandări
Contactează-ne